Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Ferdinand Hart Nibbrig kunstwerk • schilderij • te koopGouden regen

Hart Nibbrig F.  | Ferdinand Hart Nibbrig | Schilderijen te koop aangeboden | Gouden regen, olieverf op doek 31,7 x 40,1 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1902

Ferdinand Hart Nibbrig

Gouden regen
olieverf op doek 31,7 x 40,1 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1902

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 58.500

 vraag / reactieHerkomst: Arie Merkt, Den Haag, ca. 1990.

De schildersloopbaan van Ferdinand Hart Nibbrig begon conventioneel met een studie aan de Amsterdamse Rijksacademie. Tijdens een daaropvolgend verblijf in Parijs (1888-1889) maakte hij kennis met het neo-impressionisme van Lucien en Camille Pissarro, wat een grote indruk op hem maakte. Vanaf 1895 begon de schilder deze techniek zelf toe te passen, echter zonder de strenge kleurvoorschriften waar het pointillisme in Frankrijk aan onderworpen was. Hart Nibbrig wilde met de stippeltechniek de tinteling van het zonlicht weergeven. Daarvoor koos hij nu eens een zeer fijn pointille, dan weer een wat lossere techniek van verftoetsen gecombineerd met kleurvegen en contourlijnen. Musea: o.a. Singer Museum in Laren.


Hart Nibbrig F.  | Stilleven met groene glazen vaas en appels, pastel op papier 18,2 x 35,1 cm, gesigneerd r.o. Hart Nibbrig F.

Stilleven met groene glazen vaas en appels, pastel op papier 18,2 x 35,1 cm, gesigneerd r.o.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak