Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

George Hitchcock kunstwerk • schilderij • te koop Double white Tulips

Hitchcock G. | George Hitchcock | Schilderijen te koop aangeboden | Double white Tulips, olieverf op doek 55,7 x 43,8 cm, gesigneerd linksonder

George Hitchcock

Double white Tulips
olieverf op doek 55,7 x 43,8 cm, gesigneerd linksonder
annotatie op etiket op spieraam: 'Double white Tulips'

Dit schilderij is te koop.

 vraag / reactie
  Tags:

  #George Hitchcock #schilderijen #impressionisme #bollenveld #landschap #molen #tulpen 
  Herkomst: part. coll. Wickenburg, Verenigde Staten, daarna door vererving in bezit gekomen van Katherine Wendt Steenblock, Californië, Verenigde Staten, daarna door vererving in bezit gekomen van Jeremiah Joseph en Anita McCarthy, Chicago, Verenigde Staten.

  George Hitchcock behoort tot de Amerikaanse kunstenaars die in de 19e eeuw het pittoreske Holland opzochten om er te schilderen. Hij studeerde aan de prestigieuze universiteiten Brown en Harvard Law School. Ondanks zijn rechtenstudie volgde hij daarna zijn hart en ging in de leer bij de schilders Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre aan de Académie Julian in Parijs. Na deze leerperiode vertrok Hitchcock rond 1880 naar Nederland, waar hij korte tijd les kreeg van Mesdag. Hitchcock staat bekend om zijn Hollandse landschappen, meisjes in schilderachtige klederdrachten, zeegezichten en kleurrijke bollenvelden. Het rustige Egmond aan Zee was voor hem een geliefde plek. Hij opende daar een ‘Art Summer School’ voor buitenlanders van waaruit de Egmondse school (1884-1905) ontstond.


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak