Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Georg Sauter kunstwerk • schilderij • voorheen te koopOchtendgesprek

Sauter G.  | Georg Sauter, Ochtendgesprek, olieverf op doek 110,7 x 89,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1902

Georg Sauter

Ochtendgesprek
olieverf op doek 110,7 x 89,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1902

Dit ingelijste schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: part. bezit Duitsland.
Literatuur: tent.cat. München, Duitsland, Königliches Kunstausstellungsgebäude am Königsplatz, 'Internationalen Kunst-Ausstellung des Vereins bildender Künstler Münchens 'Secession'', 1902 (met afb., als 'Morgenunterhaltung').
Tentoonstelling: München, Duitsland, Königliches Kunstausstellungsgebäude am Königsplatz, 'Internationalen Kunst-Ausstellung des Vereins bildender Künstler Münchens 'Secession'', 1902.

Georg Sauter was rond 1900 een internationaal bekend kunstenaar. Geboren in Rettenbach (Duitsland) begon hij zijn kunstenaarscarrière aan de academie van München. De strenge academische discipline daar deed hem echter in 1889 besluiten om naar Londen te verhuizen. Hij trouwde er met de zuster van de schrijven John Galsworthy en kwam via haar terecht in kunstlievende en bemiddelde kringen. Via haar ontmoette hij ook James McNeill Whistler, wiens invloed spreekt uit de grote vlakken en het zilveren coloriet in Sauters werk. Tot 1917 was hij in Londen een gevierd en succesvol schilder en kunstcriticus. In 1917 werd hij door Duitsland opgeroepen voor militaire dienst. Van de daarna doorgemaakte oorlogsverschrikkingen herstelde hij met moeite. Na een verblijf in Rome vestigde hij zich omstreeks 1933 in de kunstenaarskolonie Brannenburg in Beieren.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak