Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Ferdinand Hart Nibbrig kunstwerk • schilderij • te koop Bollenvelden in Bennebroek

Hart Nibbrig F.  | Ferdinand Hart Nibbrig | Schilderijen te koop aangeboden | Bollenvelden in Bennebroek, olieverf op doek 51,1 x 71,3 cm, gesigneerd rechtsonder

Ferdinand Hart Nibbrig

Bollenvelden in Bennebroek
olieverf op doek 51,1 x 71,3 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij is te koop.

prijsklasse: € 100.000 of hoger

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

Herkomst: nalatenschap dr. Cornelis Kruytbosch, Albury, Australië, 1973.
Tentoonstelling: Sächsischer Kunstverein, Dresden.

De schildersloopbaan van Ferdinand Hart Nibbrig begon conventioneel met een studie aan de Amsterdamse Rijksacademie. Tijdens een daaropvolgend verblijf in Parijs (1888-1889) maakte hij kennis met het neo-impressionisme van Lucien en Camille Pissarro, wat een grote indruk op hem maakte. Vanaf 1895 begon de schilder deze techniek zelf toe te passen, echter zonder de strenge kleurvoorschriften waar het pointillisme in Frankrijk aan onderworpen was. Hart Nibbrig wilde met de stippeltechniek de tinteling van het zonlicht weergeven. Daarvoor koos hij nu eens een zeer fijn pointille, dan weer een wat lossere techniek van verftoetsen gecombineerd met kleurvegen en contourlijnen.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak