Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Eversen A.  | Adrianus Eversen, Gezicht op de Andreaskerk in Hattem, olieverf op doek 47,8 x 38,7 cm, gesigneerd rechtsonder en verso op etiket
Eversen A.  | Adrianus Eversen, Gezicht op de Andreaskerk in Hattem, olieverf op doek 47,8 x 38,7 cm, gesigneerd rechtsonder en verso op etiket

Adrianus Eversen

Gezicht op de Andreaskerk in Hattem
olieverf op doek 47,8 x 38,7 cm, gesigneerd rechtsonder en verso op etiket

Herkomst: part. bezit Duitsland.

Adrianus Eversen gold als de meest begaafde leerling van de beroemde stadsgezichtenschilder Cornelis Springer. Van zijn leermeester nam Eversen de compositorische opbouw, uitwerking van details en het warme kleurenschema over. In de keuze van zijn onderwerpen was hij echter vrijer. Schilderde Springer vooral 'portretten' van bestaande gebouwen en stadsdelen, Eversen arrangeerde zijn dorpen en straatjes doorgaans zó dat er een fraai stadsbeeld ontstond.


Eversen A.  | De zuidingang van de Waalse Kerk, Haarlem, olieverf op paneel 19,2 x 15,2 cm, gesigneerd l.o. voluit en met monogram Eversen A.

De zuidingang van de Waalse Kerk, Haarlem, olieverf op paneel 19,2 x 15,2 cm, gesigneerd l.o. voluit en met monogram

Eversen A.  | Marktdag bij de kerk, olieverf op paneel 19,0 x 15,3 cm, gesigneerd r.o. Eversen A.

Marktdag bij de kerk, olieverf op paneel 19,0 x 15,3 cm, gesigneerd r.o.

Eversen A.  | Zonnig stadsgezicht in Overschie, olieverf op paneel 20,7 x 26,8 cm, gesigneerd r.o. met monogram Eversen A.

Zonnig stadsgezicht in Overschie, olieverf op paneel 20,7 x 26,8 cm, gesigneerd r.o. met monogram


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak