Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Everardus Benedictus Gregorius Pagano Mirani kunstwerk • schilderij • te koop Panoramisch landschap met Haarlem en het Wijkermeer in de verte

Mirani E.B.G.P. | Everardus Benedictus Gregorius Pagano Mirani | Schilderijen te koop aangeboden | Panoramisch landschap met Haarlem en het Wijkermeer in de verte, olieverf op paneel 13,0 x 18,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Everardus Benedictus Gregorius Pagano Mirani

Panoramisch landschap met Haarlem en het Wijkermeer in de verte
olieverf op paneel 13,0 x 18,0 cm, gesigneerd rechtsonder
annotatie: met verso lakzegel van de kunstenaar

met verso lakzegel van de kunstenaar

Dit schilderij is te koop.

prijsklasse: € 2.500 - € 5.000

 vraag / reactie  Literatuur: tent. cat. Groningen. Pictura, 'Tentoonstelling van levende Nederlandsche Meesters', 1862, cat.nr. 109.
  Tentoonstelling: Groningen, Pictura, 'Tentoonstelling van levende Nederlandsche Meesters', 12 me-23 juni 1862.

  De Amsterdamse schilder E.B.G.P. Mirani was een 19e-eeuwse kunstenaars die zich volgens kenners vrijwel geheel toelegde op de uitbeelding van het winterlandschap. Zijn voorkeur ging uit naar besneeuwde bosgezichten met hoge, kale eiken en daaraan sterk ondergeschikte figuren en gebouwen, geheel zoals hij het leerde van Andreas Schelfhout. Maar in de voetsporen van zijn leermester schilderde hij ook verschillende Gelderse zomerlandschappen en panoramagezichten bij Haarlem. De schilder nam tussen 1840 en 1880 actief deel aan de tentoonstellingen van Leven de Meesters en werd in 1850 lid van Arti et Amicitiae.


  Everardus Benedictus Gregorius Pagano Mirani | Winterlandschap met schaatsers en volk bij een koek-en-zopie, olieverf op paneel, 12,9 x 18,1 cm, gesigneerd l.o. (resten)

  Everardus Benedictus Gregorius Pagano Mirani

  schilderij • te koop

  Winterlandschap met schaatsers en volk bij een koek-en-zopie


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak