Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Josef Engelhart kunstwerk • schilderij • te koop Kussend bruidspaar

Engelhart J.A.  | 'Josef' Anton Engelhart | Schilderijen te koop aangeboden | Kussend bruidspaar, olieverf op doek op paneel 36,3 x 20,0 cm, gesigneerd linksboven

Josef Engelhart

Kussend bruidspaar
olieverf op doek op paneel 36,3 x 20,0 cm, gesigneerd linksboven

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 8.500

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

Herkomst: part. bezit Oostenrijk.
Literatuur: Afgebeeld in PM 'Najaarsoogst' oktober 2016

De veelzijdige genreschilder Josef Engelhart studeerde op verzoek van zijn vader techniek in Wenen maar bezocht daarnaast, in het geheim, de kunstacademie. Toen zijn ouders dit ontdekten, mocht hij een opleiding volgen aan de academie van München. Aansluitend verbleef hij een jaar in Parijs (1890/1891). Engelhart zou daarna zijn hele leven een bewonderaar blijven van het Franse impressionisme, vooral wat betreft zijn kleurgebruik en het toepassen van lichteffecten. Rond 1900 was hij een van de meest succesvolle schilders van Oostenrijk en medeoprichter van de Wiener Secession. Omdat er in de jaren 20 steeds meer controverses waren met de jonge Oostenrijkse avant-garde wijdde hij zich steeds meer aan het schilderen van portretten. Ook maakte hij een aantal monumentale beelden.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak