Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Charles François Prosper Guérin kunstwerk • schilderij • te koop Cocottes

Guérin Ch.F.P.  | Charles François Prosper Guérin | Schilderijen te koop aangeboden | Cocottes, olieverf op doek 64,9 x 81,0 cm, gesigneerd linksonder

Charles François Prosper Guérin

Cocottes
olieverf op doek 64,9 x 81,0 cm, gesigneerd linksonder

Dit schilderij is te koop.

prijsklasse: € 5.000 - € 10.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

Charles Guérin was leerling van de beroemde Franse symbolist Gustave Moreau. In 1897 debuteerde hij op de Salon de la Société National des Beaux-Arts. Hij exposeerde voornamelijk in Galerie Druet in Parijs, maar ook in München, Brussel, Amsterdam en Rome. In 1923 was hij een van de oprichters van de Salon des Tuileries. Guérin was een bewonderaar van het werk van de impressionisten Monet en Renoir, maar vooral van het werk van de post-impressionist Cézanne, fervent opponent als hij was van het academisme. Zijn werk valt op door het levendige kleur- en penseelgebruik dat eens als ‘dartel’ omschreven is: een palet vol felle, soms onvermengde kleuren, opgebracht in korte streken en pointilles. Vooral zijn zinnelijke vrouwenportretten en naakten zijn geliefd.Guérin wordt vaak omschreven als een ‘peintre littéraire’, vanwege de invloed van het werk van eigentijdse Franse schrijvers en dichters op zijn schilderkunst. Hij illustreerde hun werk ook, en ontwierp tevens theaterdecors en -kostuums.



Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak