Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Arentz K.E.H.  | 'Kurt' Emil Hugo Arentz | Beelden en objecten te koop aangeboden | Drie galopperende paarden, brons 33,0 x 82,0 cm, gesigneerd op buik eerste paard

Kurt Arentz

Drie galopperende paarden
brons 33,0 x 82,0 cm, gesigneerd op buik eerste paard

Dit beeld is te koop.

Prijs: 3.500

 vraag / reactieVooraanstaand Duits beeldhouwer en schilder. Al op jonge leeftijd heeft Kurt Arentz interesse in de kunst, maar hij gaat aanvankelijk toch werken in het familiebedrijf. Vanaf de jaren zestig experimenteert hij met schilder- en beeldhouwtechnieken. Arentz ontwikkelt zijn stijl en oeuvre vele jaren in stilte. Hij heeft een grote liefde voor dieren en de sculpturen die hij maakt getuigen van gevoel voor de anatomie, de vitaliteit en het karakter van het dier. Van verschillende natuur- en dierorganisaties, onder ander het WNF, krijgt hij opdrachten en onderscheidingen. Met een portretbuste van de atlete Ulrike Meyfarth wordt het portret een centraal thema in het sculpturale werk van Arentz. Prominenten als Peter Ustinov, Konrad Adenauer, Herbert von Karajan en Bill Clinton poseren voor Arentz.


Arentz K.E.H.  | Liggend hertenjong (alleen tezamen met Staand hertenjong), brons 50,0 cm, gesigneerd op de rand Arentz K.E.H.

Liggend hertenjong (alleen tezamen met Staand hertenjong), brons 50,0 cm, gesigneerd op de rand

Arentz K.E.H.  | Staand hertenjong    (alleen tezamen met Liggend hertenjong), brons 34,0 cm, gesigneerd op de buik Arentz K.E.H.

Staand hertenjong (alleen tezamen met Liggend hertenjong), brons 34,0 cm, gesigneerd op de buik


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak