Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Anton L. Koster kunstwerk • schilderij • voorheen te koopIn de rotstuin

Koster A.L.  | Anton Louis 'Anton L.' Koster, In de rotstuin, olieverf op doek op paneel 28,5 x 39,0 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1916
Koster A.L.  | Anton Louis 'Anton L.' Koster, In de rotstuin, olieverf op doek op paneel 28,5 x 39,0 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1916

Anton L. Koster

In de rotstuin
olieverf op doek op paneel 28,5 x 39,0 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1916
annotatie verso op etiket: ''In den rotstuin 'villa' de Haave'[?] van Dr. Verhagen 'Zwaluwenberg' bij Hilversum'

Dit ingelijste schilderij was voorheen te koop.

De landschapschilder Anton Koster werd geboren in Zeeland. In 1880 vestigde hij zich voor langere tijd in Den Haag, waar hij een schildersopleiding volgde aan de academie. Aansluitend maakte hij een twee jaar durende studiereis naar de Pyreneeën. Het gevoel voor warme, sprekende kleuren dat hij daar opdeed bracht hij vooral in praktijk na 1902. Hij vestigde zich toen definitief in Haarlem, en daarna in Heemstede, waar hij zich toelegde op het schilderen van de bloembollenvelden. Heden ten dage geldt hij als een van de meest begaafde vertegenwoordigers van dit genre.


Koster A.L.  | Arbeider aan het werk in tulpenveld, Overveen, olieverf op doek 52,4 x 75,6 cm, gesigneerd l.o. Koster A.L.

Arbeider aan het werk in tulpenveld, Overveen, olieverf op doek 52,4 x 75,6 cm, gesigneerd l.o.

Koster A.L.  | De Waterdel in bospark Groenendaal, Heemstede, pastel op papier 23,1 x 29,8 cm, gesigneerd r.o. Koster A.L.

De Waterdel in bospark Groenendaal, Heemstede, pastel op papier 23,1 x 29,8 cm, gesigneerd r.o.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak