Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Mari Andriessen kunstwerk • beeld • sculptuur • voorheen te koopAnne Frank

Andriessen M.S.  | Marie Silvester 'Mari' Andriessen, Anne Frank, brons 26,2 x 7,5 cm, gesigneerd op basis met monogram en te dateren 1975

Mari Andriessen

Anne Frank
brons 26,2 x 7,5 cm, gesigneerd op basis met monogram en te dateren 1975

Dit beeld was voorheen te koop.

Herkomst: rechtstreeks van de kunstenaar verworven door de voorlaatste eigenaar, daarna door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.
Literatuur: Louk Tilanus, 'De beeldhouwer Mari Andriessen', Weesp 1984, afb. pag. 104 (van een groter ex. in gips), afb. pag 105 (detail van een groter ex. in brons) en pag. 155, nr. 85 B.

Mari Andriessen behoort tot de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de 20e eeuw. Zijn beeldhouwwerk wordt getypeerd door een grote expressiviteit en gevoeligheid ten opzichte van het onderwerp, waardoor beweging en emotie op de toeschouwer worden overgebracht. Niet voor niets maakte Andriessen onze belangrijkste na-oorlogse monumentale beeldengroepen: De dokwerker in Amsterdam, het oorlogsmonument in Enschede en Monument voor de gevallen Rotterdammers in Rotterdam. Ook maakte hij portretsculpturen van bekende componisten, musici en dichters.


Andriessen M.S.  | De fluitspeler, brons 16,5 x 6,4 cm, gesigneerd op basis Andriessen M.S.

De fluitspeler, brons 16,5 x 6,4 cm, gesigneerd op basis

Andriessen M.S.  | Vrouwelijk naakt, staand, brons 88,0 x 26,0 cm, gesigneerd op basis met monogram Andriessen M.S.

Vrouwelijk naakt, staand, brons 88,0 x 26,0 cm, gesigneerd op basis met monogram


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak