Zoek op kunstenaar
Sluit

Isaac Israelskunstenaar • kunstschilder • aquarellist • tekenaarAmsterdam 1865-1934 Den Haag

biografie van 'Isaac' Lazarus Israels

Portret van kunstenaar, kunstschilder, aquarellist en tekenaar 'Isaac' Lazarus Israels

Portret van 'Isaac' Lazarus Israels

Isaac Israels is, samen met George Hendrik Breitner, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Amsterdamse Impressionisten. Deze kunstenaars bewogen zich in de kring van de Tachtigers, een groep schrijvers en dichters die het motto Kunst is passie hanteerden. Voor de Amsterdamse Impressionisten was het schilderij mede de uitdrukking van een gevoel van de kunstenaar en moesten penseelvoering en palet afgestemd worden op het onderwerp. In tegenstelling tot hun Haagse collega-schilders, die vooral het gegoede stadsleven verbeeldden, vonden zij hun onderwerpen op straat. Zij deden inspiratie op in volkse cafés en danshuizen en trokken naar verpauperde wijken, havens en bouwputten, de plekken waar het leven van de gewone man zich afspeelde. De Amsterdamse kunstenaars zetten hun indrukken op het doek met een bewogen, soms heftige penseelvoering en een dramatisch, donker kleurenpalet van bruinen, roden en zwart, met witte accenten. Hiermee uitten zij hun sterke persoonlijke en sociale betrokkenheid bij het grauwe leven van deze mensen. Israels schilderde brokken ‘toevallig leven', die hij vond in de winkelstraten, koffiehuizen en café chantants waar het drukke, stadse leven zich afspeelde. In enkele rake houtskoollijnen of losse snelle penseelstreken met subtiele kleuraccenten legde de kunstenaar vast wat hij zag. Hij schilderde ook luchtige strandscènes in Scheveningen en langs de Italiaanse Rivièra en was een knap portrettist.

Als zoon van Jozef Israëls geboren in 1865, kreeg Isaac Israels het schilderen met de paplepel ingegoten. Binnen het Amsterdamse orthodox-joodse gezin waar hij opgroeide werd veel aandacht besteed aan schilderkunst en literatuur; elk jaar bracht het gezin een bezoek aan de Parijse salon en bezocht binnen Europa toonaangevende kunstenaars waaronder Max Liebermann, en bevriende kunsthandelaren. Isaac, die al jong tekentalent toonde, werd van school gehaald door zijn ouders toen hij dertien was om bij zijn vader in de leer te komen. Van 1878-1880 volgde Isaac de Academie van Den Haag, waar Marius Bauer, Floris Verster en George Breitner zijn medestudenten waren. In 1881 debuteerde Isaac op de Tentoonstelling voor Levende Meesters in Den Haag met een schilderij dat meteen werd aangekocht door Hendrik Willem Mesdag, een goede collega van zijn vader. Isaac wilde echter niet in het spoor van zijn beroemde vader treden. In zijn beginjaren concentreerde hij zich aanvankelijk op figuurstukken, portretten, processies en vooral militaire onderwerpen. Daarna ontwikkelde Israels zijn eigen doel; het vastleggen van een impressie van een moment uit het volle leven, waarbij het hem niet ging om de gedetailleerde uitwerking, maar het onderwerp zelf. Dat deed hij in een helder, kleurrijk palet en een losse, impressionistische penseelstreek. Niet alleen in schilderstijl verschilt Isaac van zijn vader, ook hun onderwerpen zijn totaal anders. Waar Jozef emoties verbeeldde in zware, sentimentele werken en het strand en de duinen het decor voor Scheveningse vissersvrouwen en hun kinderen zijn, schilderde de lichtvoetige Isaac elegant geklede dames in zomerse toiletten in de stad en later badgasten aan het Lido van Venetië of op het mondaine strand van Viareggio. Daarmee onderscheidde hij zich van de Franse impressionisten bij wie een uitgewerkt licht-, zon- en kleureffect het belangrijkste middel was en leverde het hem de bijnaam ‘de Hollandse Impressionist’ op.

Isaacs werk toont duidelijk verwantschap met dat van George Hendrik Breitner, met wie hij naar Amsterdam trok in 1886. Israels werd lid van Arti et Amicitiae en opgenomen in de kring van De Nieuwe Gids. Met Breitner en ook zijn vriend Frans Erens, criticus en schrijver, zwierf Israels bij nacht en ontij door Amsterdam en bezochten zij kroegen en danshuizen. De stad zette Israels en Breitner aan tot het schilderen van vluchtige momenten uit het stadsleven, gewaagde olieverven van voetgangers bij avond, dienstmeisjes en de oude buurten, die hen de naam ‘Amsterdamse impressionisten’ opleverde. Ook introduceerden zij de fotografische 'snapshot' , door radicale beeldafsnijdingen toe te voegen op hun schilderijen.

Zomers was Isaac in Scheveningen waar hij samen met zijn vader een gehuurd huis bewoonde en het strand en de boulevard vastlegde in snelle, virtuoze penseelstreken en een zonnig palet. Rond 1900 kreeg hij dankzij Thérèse Schwartze een introductie bij het Amsterdamse modemagazijn Hirsch aan het Leidseplein, waar hij naaisters, mannequins en pasdames schilderde. De zusjes Ippy en Gertie, mannequins van Hirsch, waren zijn geliefde modellen, die we in het vroege werk tot in de details uitgewerkt zien, in latere jaren geeft Israels het modesilhouet juist schetsmatig weer.

In 1903 verhuisde Israels naar Parijs, waar hij tien jaar blijft wonen en waar hij in overvloed vond wat hij altijd al zocht: danshuizen, cabarets, en de elegante wereld van de haute couture. Israels wist toegang te krijgen tot exclusieve modehuizen als Paquin en Drecoll, waar hij niet alleen de welgestelde clientèle observeerde, maar ook het werk van de naaisters en hoedenmaaksters vast kon leggen, tijdens hun werk, maar ook in hun middagpauze in de nabijgelegen Tuilerieën. Daarnaast inspireerden de parkgezichten met elegante ruiters en elegante geklede vrouwen op een bankje hem tot het schilderen in pastel- of aquareltechniek. Het is opmerkelijk dat zijn werk in Frankrijk weinig waardering vond, terwijl het naar Hollandse begrippen erg 'Frans' aandeed. Na zijn tijd in Parijs trok de reislustige Israels in 1913-1915 voor twee jaar naar Londen waar de ruiters en amazones op Rotten Row in Hyde Park vaak zijn onderwerp waren, maar ook boksers en ballerina's. Daarna volgde een verblijf in Zwitserland, waarna hij zich weer in Nederland vestigde en afwisselend in Den Haag, Amsterdam en Scheveningen verbleef. In 1921-1922 maakte hij een reis naar Nederlands- Indië waar hij voornamelijk op Java verbleef en het eiland Bali bezocht, waar hij veel vrouwenfiguren schilderde.

Na terugkeer uit Indië vestigde Israels zich definitief in het huis van zijn overleden ouders aan de Koninginnegracht 2 in Den Haag. Hij zou hier – afgezien van een aantal korte reizen – blijven wonen tot zijn overlijden. In deze laatste Haagse tijd verwierf hij in Nederland veel erkenning en hij kreeg een groot aantal portretopdrachten. De altijd al aanwezige aandacht voor de zelfkant van het leven uitte zich in zijn latere leven in belangstelling voor het circus, cabaret, toneel en de cafés. Israels omvangrijke oeuvre van zo’n 3000-4000 schilderijen en duizenden tekeningen, aquarellen en pastellen kan min of meer als op zich zelf staand beschouwd worden. Zijn nalatenschap bestaat uit zonnige strandgezichten met ezeltje-rijdende kinderen, portretten van beroemde actrices en schrijfsters, kermis- en circusscènes met worstelaars en acrobaten, stadsgezichten met het Amsterdamse en Parijse straatleven, mondaine dames in de nieuwste mode en café-interieurs met dansende paren of een eenzaam drinkende vrouw; hij maakte portretten van beroemdheden als Mata Hari en feministe-arts Aletta Jacobs, maar hij schilderde ook anonieme Amsterdamse straatmeiden, hoedenmaaksters en telefonistes. Israels hield vast aan zijn eenmaal verworven stijl en vernieuwde zich nauwelijks. Volgens zijn vriend Frans Erens was hij een goed en rechtschapen mens die, altijd alleen gebleven, sober en teruggetrokken leefde waardoor hij een gereserveerde indruk maakte. Hij kon niemand leed kon aandoen, hield niet van vormelijkheid en conventies en was altijd op zoek naar het 'echte' in alles.

Op 7 oktober 1934, twee dagen nadat hij werd aangereden door een auto, overleed Israels thuis aan de gevolgen van inwendige verwondingen.

te koopschilderijen, aquarellen en tekeningen van Isaac Israels


Isaac Israels | Het naaiatelier, olieverf op paneel, 46,0 x 33,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • te koop

Het naaiatelier

Isaac Israels | Maquillage, pastel en aquarel op papier, 50,1 x 35,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • te koop

Maquillage

Isaac Israels | Een dag in het Oosterpark, Amsterdam, aquarel op papier, 24,5 x 49,3 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • te koop

Een dag in het Oosterpark, Amsterdam

Isaac Israels | Danshuis aan de Zeedijk, pastel op papier, 35,5 x 54,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1892-1893

Isaac Israels

aquarel • tekening • te koop

Danshuis aan de Zeedijk

Isaac Israels | Een artillerist met paarden op het strand, aquarel op papier, 19,4 x 26,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • te koop

Een artillerist met paarden op het strand

Isaac Israels | Scheveningse vissersvrouwen op de boulevard; verso: Drie vissersvrouwen, pastel op papier, 22,0 x 31,5 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • te koop

Scheveningse vissersvrouwen op de boulevard; verso: Drie vissersvrouwen


voorheen te koopschilderijen, aquarellen en tekeningen van Isaac Israels


Isaac Israels | Portret van een jonge vrouw, olieverf op papier op paneel, 30,4 x 24,9 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portret van een jonge vrouw

Isaac Israels | Dansende vrouwen, Amsterdam, olieverf op doek, 97,5 x 74,5 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1892-1897

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Dansende vrouwen, Amsterdam

Isaac Israels | Portret van een jonge vrouw, olieverf op paneel, 23,0 x 9,5 cm, gesigneerd r.b. en te dateren ca. 1910-1915

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portret van een jonge vrouw

Isaac Israels | Sari Cohen en haar dochter Eida op de Champs-Elysées, Parijs, olieverf op doek, 46,3 x 33,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1914

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Sari Cohen en haar dochter Eida op de Champs-Elysées, Parijs

Isaac Israels | Jongen op het Scheveningse strand, olieverf op doek, 50,0 x 30,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1895-1905

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Jongen op het Scheveningse strand

Isaac Israels | Trommelslaagster, olieverf op doek, 181,0 x 75,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1909

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Trommelslaagster

Isaac Israels | Slapende vrouw, olieverf op paneel, 32,5 x 41,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Slapende vrouw

Isaac Israels | Portet van Sophie de Vries, olieverf op doek op board, 60,3 x 45,6 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portet van Sophie de Vries

Isaac Israels | Dansende vrouwen, Amsterdam, olieverf op doek, 97,5 x 74,5 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1892-1897

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Dansende vrouwen, Amsterdam

Isaac Israels | Zelfportret met model in atelier, olieverf op doek, 86,3 x 50,3 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1919

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Zelfportret met model in atelier

Isaac Israels | Jonge vrouw met ponyhaar, olieverf op paneel, 27,1 x 21,7 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Jonge vrouw met ponyhaar

Isaac Israels | Flaneren op de Scheveningse pier, olieverf op doek, 50,2 x 40,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Flaneren op de Scheveningse pier

Isaac Israels | Liggend vrouwelijk naakt, olieverf op doek, 40,7 x 65,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren 1898-1906

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Liggend vrouwelijk naakt

Isaac Israels | 't Frisse vroege voorjaar op de Scheveningse pier, olieverf op doek, 50,3 x 40,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

't Frisse vroege voorjaar op de Scheveningse pier

Isaac Israels | Roosjes in een glazen vaas, olieverf op doek, 40,3 x 30,4 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Roosjes in een glazen vaas

Isaac Israels | Vrouw in paarse blouse voor Zonnebloemen van Van Gogh, olieverf op doek, 65,1 x 40,5 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1917

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Vrouw in paarse blouse voor Zonnebloemen van Van Gogh

Isaac Israels | Twee baadsters op het strand, Viareggio, olieverf op doek, 40,3 x 50,4 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Twee baadsters op het strand, Viareggio

Isaac Israels | Het Lido van Venetië, olieverf op doek, 37,1 x 52,2 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Het Lido van Venetië

Isaac Israels | Sophie in interieur, olieverf op doek, 80,0 x 65,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Sophie in interieur

Isaac Israels | Op het strand van Viareggio, olieverf op doek, 50,2 x 40,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1920

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Op het strand van Viareggio

Isaac Israels | Portret van Sophie de Vries, olieverf op doek, 50,5 x 35,5 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portret van Sophie de Vries

Isaac Israels | Vrouw in rode jurk, olieverf op doek, 80,2 x 52,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Vrouw in rode jurk

Isaac Israels | Een rit in Hyde Park, Londen, olieverf op doek, 70,2 x 89,2 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Een rit in Hyde Park, Londen

Isaac Israels | Picknick in het Bois de Boulogne, Parijs, olieverf op doek, 43,5 x 60,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1905

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Picknick in het Bois de Boulogne, Parijs

Isaac Israels | Jonge vrouw in het grijs, olieverf op doek, 55,8 x 45,5 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Jonge vrouw in het grijs

Isaac Israels | Een zonnige dag aan het strand van Viareggio, olieverf op doek, 37,2 x 54,1 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Een zonnige dag aan het strand van Viareggio

Isaac Israels | Naakt, olieverf op doek, 40,0 x 60,3 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Naakt

Isaac Israels | Ezeltje rijden op het Scheveningse strand, olieverf op doek, 32,8 x 44,3 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Ezeltje rijden op het Scheveningse strand

Isaac Israels | Portret van de schrijfster Jo de Wit, olieverf op paneel, 35,5 x 25,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portret van de schrijfster Jo de Wit

Isaac Israels | Parkscène, olieverf op doek, 32,2 x 40,6 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Parkscène

Isaac Israels | Lachende jonge vrouw, olieverf op paneel, 27,0 x 21,3 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Lachende jonge vrouw

Isaac Israels | Zonnebaden op het strand van Viareggio, olieverf op doek, 40,2 x 50,2 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Zonnebaden op het strand van Viareggio

Isaac Israels | Jonge vrouw roeiend op de Thames, olieverf op doek, 92,0 x 71,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren 1913-1914

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Jonge vrouw roeiend op de Thames

Isaac Israels | Meisjes met parasol op het strand, Viareggio, olieverf op doek, 50,4 x 40,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren 1923-1934

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Meisjes met parasol op het strand, Viareggio

Isaac Israels | Stoffen passen in Maison Wijnman, Den Haag, olieverf op doek, 80,0 x 65,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren 1925-1926

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Stoffen passen in Maison Wijnman, Den Haag

Isaac Israels | Slapend naakt, olieverf op doek, 38,1 x 55,1 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1915-1920

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Slapend naakt

Isaac Israels | Lidostrand met parasols en catamaran, olieverf op doek, 40,1 x 50,3 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1927

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Lidostrand met parasols en catamaran

Isaac Israels | Ezeltje rijden, olieverf op board, 46,1 x 56,1 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Ezeltje rijden

Isaac Israels | Amazone in Hyde Park, Londen, olieverf op doek, 63,8 x 76,2 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1913-1914

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Amazone in Hyde Park, Londen

Isaac Israels | Liggend naakt (Sjaantje van Ingen), olieverf op doek, 40,3 x 64,6 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Liggend naakt (Sjaantje van Ingen)

Isaac Israels | Baadster op het strand van Aix-les-Bains, olieverf op doek, 60,2 x 45,3 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Baadster op het strand van Aix-les-Bains

Isaac Israels | Terrasscène, olieverf op doek, 46,0 x 38,2 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Terrasscène

Isaac Israels | Lezend naakt (Sjaantje van Ingen), olieverf op doek, 72,0 x 101,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Lezend naakt (Sjaantje van Ingen)

Isaac Israels | Theatercafé Scala, Den Haag, olieverf op doek, 65,0 x 58,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren 1927-1934

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Theatercafé Scala, Den Haag

Isaac Israels | Portret van Willy Gordeau, olieverf op doek, 54,5 x 45,2 cm, gesigneerd l.b.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portret van Willy Gordeau

Isaac Israels | Strand met figuren en parasols, olieverf op doek, 40,1 x 50,3 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Strand met figuren en parasols

Isaac Israels | Drie zusjes, olieverf op doek, 65,8 x 80,2 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd Aug. 1931

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Drie zusjes

Isaac Israels | Huzaar van de rijschool van Bouree, olieverf op paneel, 24,9 x 20,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1880

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Huzaar van de rijschool van Bouree

Isaac Israels | Portret van J. Wolterbeek-Muller, olieverf op doek, 79,0 x 60,5 cm, gesigneerd r.b. en gedateerd 1925

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Portret van J. Wolterbeek-Muller

Isaac Israels | Vrouwen op een terras in Bois de Boulogne, olieverf op doek, 32,5 x 41,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Vrouwen op een terras in Bois de Boulogne

Isaac Israels | Vrouw met voile in Bois de Boulogne, olieverf op doek, 46,5 x 33,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Vrouw met voile in Bois de Boulogne

Isaac Israels | Doorkijkje langs kastanjeboom, olieverf op doek, 26,9 x 35,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Doorkijkje langs kastanjeboom

Isaac Israels | Balinees orkestje, olieverf op doek, 27,5 x 35,5 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Balinees orkestje

Isaac Israels | Op het strand, olieverf op doek, 60,0 x 80,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Op het strand

Isaac Israels | Naakt, olieverf op doek, 60,0 x 80,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Naakt

Isaac Israels | Studentenfeest, olieverf op doek, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Studentenfeest

Isaac Israels | Ruiter op het strand, olieverf op doek op paneel, 37,4 x 55,5 cm

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Ruiter op het strand

Isaac Israels | Naaiatelier Paquin, Parijs, olieverf op doek, 49,0 x 60,0 cm, gesigneerd r.o. en omstreeks 1905

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Naaiatelier Paquin, Parijs

Isaac Israels | Fien de la Mar in de Bouwmeester-revue op het toneel van het Scale-theater in Den Haag, olieverf op doek, 100,0 x 80,0 cm, gesigneerd l.o. en omstreeks 1928

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Fien de la Mar in de Bouwmeester-revue op het toneel van het Scale-theater in Den Haag

Isaac Israels | Zicht op het Muntplein, Amsterdam, olieverf op doek, 73,0 x 101,5 cm, gesigneerd l.l. en omstreeks 1918

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Zicht op het Muntplein, Amsterdam

Isaac Israels | Jonge vrouw met muts, olieverf op doek, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

schilderij • voorheen te koop

Jonge vrouw met muts

Isaac Israels | Dame met hoed, houtskool op papier, 42,0 x 27,0 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Dame met hoed

Isaac Israels | Maquillage, pastel en aquarel op papier, 50,1 x 35,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Maquillage

Isaac Israels | Vrouw met blauwe hoed in Amsterdamse winkelstraat, bij avond, aquarel op papier, 25,5 x 35,4 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Vrouw met blauwe hoed in Amsterdamse winkelstraat, bij avond

Isaac Israels | In het café, aquarel op papier, 24,6 x 34,9 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

In het café

Isaac Israels | Een drukke dag op het strand van Scheveningen, aquarel op papier, 33,7 x 50,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1920

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Een drukke dag op het strand van Scheveningen

Isaac Israels | In het Bois de Boulogne, pastel op papier, 31,3 x 39,2 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

In het Bois de Boulogne

Isaac Israels | Naaiatelier van modehuis Paquin, Parijs, potlood en pastel op papier, 49,6 x 64,3 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1904

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Naaiatelier van modehuis Paquin, Parijs

Isaac Israels | Danshal, Zeedijk - Amsterdam  (een voorstudie voor inv.nr.13386 schilderij uit coll. Glerum/Goudstikker), zwart krijt op papier, 69,0 x 51,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1892-1893

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Danshal, Zeedijk - Amsterdam (een voorstudie voor inv.nr.13386 schilderij uit coll. Glerum/Goudstikker)

Isaac Israels | Strandgezicht, Italië, aquarel op papier, 38,5 x 48,9 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Strandgezicht, Italië

Isaac Israels | Dame met hoed, houtskool op papier, 42,0 x 27,0 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Dame met hoed

Isaac Israels | Vrouw op een balkon, Parijs, zwart krijt op papier, 30,2 x 23,6 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Vrouw op een balkon, Parijs

Isaac Israels | Danshuis aan de Zeedijk, pastel op papier, 35,5 x 54,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1892-1893

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Danshuis aan de Zeedijk

Isaac Israels | Vrouw aan het strand van Scheveningen, aquarel op papier, 32,5 x 50,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Vrouw aan het strand van Scheveningen

Isaac Israels | Zittende, lezende jonge vrouw, pen en inkt op papier, 21,1 x 13,4 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Zittende, lezende jonge vrouw

Isaac Israels | Zittend naakt bij haard, pen en inkt op papier, 13,2 x 20,9 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Zittend naakt bij haard

Isaac Israels | Op de renbaan van Longchamps, Parijs, pastel en potlood op papier, 30,5 x 40,0 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1900

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Op de renbaan van Longchamps, Parijs

Isaac Israels | Vrouw met hoed, lezend, aquarel op papier, 50,7 x 35,4 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Vrouw met hoed, lezend

Isaac Israels | In Maison Wijnman, Den Haag, aquarel op papier, 51,1 x 35,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1925-1926

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

In Maison Wijnman, Den Haag

Isaac Israels | Zittende vrouw met boeket bloemen in Bern, aquarel op papier, 39,8 x 29,8 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Zittende vrouw met boeket bloemen in Bern

Isaac Israels | Een zonnige dag op de boulevard van Scheveningen, aquarel en gouache op papier op board, 33,7 x 50,6 cm, te dateren 1915-1919

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Een zonnige dag op de boulevard van Scheveningen

Isaac Israels | Stadsgezicht bij regen: de Leliegracht in Amsterdam, houtskool en krijt op papier, 62,0 x 47,5 cm, gesigneerd r.o. en verso en te dateren ca. 1890-1894

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Stadsgezicht bij regen: de Leliegracht in Amsterdam

Isaac Israels | Ezeltje rijden op het strand van Scheveningen, pastel op papier, 49,5 x 56,6 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Ezeltje rijden op het strand van Scheveningen

Isaac Israels | Avenue du Bois de Boulogne, Parijs, houtskool en pastel op papier, 31,5 x 41,7 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1904

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Avenue du Bois de Boulogne, Parijs

Isaac Israels | Het modemagazijn, aquarel op papier, 35,8 x 53,3 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Het modemagazijn

Isaac Israels | Kinderen in het park, aquarel op papier, 25,5 x 35,5 cm, gesigneerd l.o.  (versterkt) en ca. 1895

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Kinderen in het park

Isaac Israels | Elegante vrouw met voile in een park, aquarel op papier, 51,0 x 36,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Elegante vrouw met voile in een park

Isaac Israels | Dame in avondtoilet, aquarel op papier, 35,4 x 25,3 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Dame in avondtoilet

Isaac Israels | Slapend naakt, pastel op papier, 34,0 x 63,0 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Slapend naakt

Isaac Israels | Waspit in Amsterdams straatbeeld, verso: vrouwenportret, krijt op papier, 15,5 x 12,0 cm, gesigneerd mogelijk mon. en te dateren 1893

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Waspit in Amsterdams straatbeeld, verso: vrouwenportret

Isaac Israels | Mallemolen, Parijs, aquarel, pastel en houtskool op papier, 48,5 x 70,8 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1904-1906

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Mallemolen, Parijs

Isaac Israels | Modinette met sigaartje, pastel op papier, 57,0 x 47,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1905

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Modinette met sigaartje

Isaac Israels | Muziektent op de kermis, aquarel op papier, 44,5 x 61,0 cm, gesigneerd r.o. met atelierstempel

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Muziektent op de kermis

Isaac Israels | Bij de essayeuse in modehuis Hirsch, pastel op papier, 55,0 x 37,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren 1903

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Bij de essayeuse in modehuis Hirsch

Isaac Israels | Man bij een roeiboot onder een brug over de Theems, aquarel op papier, 33,5 x 50,5 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Man bij een roeiboot onder een brug over de Theems

Isaac Israels | Liggend kind, potlood op papier, 17,8 x 24,5 cm, gesigneerd l.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Liggend kind

Isaac Israels | Kinderen bij een tafel, potlood op papier, 17,8 x 25,4 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Kinderen bij een tafel

Isaac Israels | Studie van een zittend kind, potlood op papier, 17,8 x 24,5 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Studie van een zittend kind

Isaac Israels | Studie van kinderkopjes, potlood op papier, 17,8 x 24,5 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Studie van kinderkopjes

Isaac Israels | Diner dansant met pianiste en violiste, aquarel op papier, 23,4 x 32,3 cm

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Diner dansant met pianiste en violiste

Isaac Israels | Naakt op divan voor de haard, aquarel op papier, 35,4 x 50,6 cm, te dateren 1930

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Naakt op divan voor de haard

Isaac Israels | Koorddanseres in het Scala, Milaan, aquarel op papier, 31,5 x 24,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1925

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Koorddanseres in het Scala, Milaan

Isaac Israels | Portret van Lola Cornero op een terras in Scheveningen, aquarel op papier, 47,2 x 30,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1919

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Portret van Lola Cornero op een terras in Scheveningen

Isaac Israels | De artieste, aquarel op papier, 52,5 x 36,5 cm, gesigneerd achterzijde

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

De artieste

Isaac Israels | Leliegracht te Amsterdam, 1894, houtskool op papier, 41,0 x 43,0 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Leliegracht te Amsterdam, 1894

Isaac Israels | Elegante vrouw voor passpiegel, aquarel op papier, 26,0 x 37,5 cm, gesigneerd r.o.

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Elegante vrouw voor passpiegel

Isaac Israels | Boxer, aquarel op papier

Isaac Israels

aquarel • tekening • voorheen te koop

Boxer


de kunsthandel is het hele jaar open

dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak