Zoek op kunstenaar
Sluit

Floris Hendrik Verster van Wulverhorst (Floris Verster)kunstenaar • kunstschilderLeiden 1861-1927

biografie van Floris Hendrik Verster van Wulverhorst (Floris Verster)

In zijn vroege werk was Verster in de ban van de Haagse School, die toen op het toppunt van haar roem verkeerde. Veelvuldig schilderde hij atmosferische landschapjes rond zijn geboortestad Leiden. Ook trok hij om te schilderen naar Bergen en Noorden. Omstreeks 1885 ging hij over op het schilderen van stillevens van bloemen en simpele voorwerpen, contemplatief van aard en met een sterke symbolische lading. Hiermee sloot Verster zich aan bij de schilders die zich niet meer bezighielden met de uiterlijke vormen van de natuur, maar deze weergaven als bezield door een innerlijke kracht. Musea: o.a. Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden, Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam en Rijksmuseum Vincent van Gogh in Amsterdam.


te koopschilderijen van Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.


Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.  | Boerenhoeve, olieverf op doek, 30,4 x 41,3 cm, te dateren ca. 1882Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.

Boerenhoeve, olieverf op doek, 30,4 x 41,3 cm, te dateren ca. 1882


voorheen te koopschilderijen van Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.


Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.  | Bloemen in glas, olieverf op paneel, 22,0 x 18,0 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '05Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.

Bloemen in glas, olieverf op paneel, 22,0 x 18,0 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '05

Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.  | De boerderij, olieverf op doek, 29,9 x 41,2 cmVerster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.

De boerderij, olieverf op doek, 29,9 x 41,2 cm

Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.  | Hortensia en nasturtium in glazen vaas, olieverf op doek, 74,0 x 56,5 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '94Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.

Hortensia en nasturtium in glazen vaas, olieverf op doek, 74,0 x 56,5 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '94

Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.  | Oost-Indische kers in wit Delfts vaasje, olieverf op doek, 47,9 x 30,4 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '20Verster van Wulverhorst (Floris Verster) F.H.

Oost-Indische kers in wit Delfts vaasje, olieverf op doek, 47,9 x 30,4 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '20


de kunsthandel is het hele jaar open

dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak