Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Aimé Stevens kunstwerk • schilderij • te koop Satirisch portret van Maurits van Vollenhoven

Stevens A.  | Aimé Stevens | Schilderijen te koop aangeboden | Satirisch portret van Maurits van Vollenhoven, olieverf op schildersboard 32,9 x 24,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Aimé Stevens

Satirisch portret van Maurits van Vollenhoven
olieverf op schildersboard 32,9 x 24,0 cm, gesigneerd rechtsonder
annotatie linksboven: ''t Koninginnetje's minister-resident van Vollenhoven' en rechtsboven: 'Wie Nederlandsch bloed in d'aderen vloeit…..'.

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 3.700

 vraag / reactie








    Tags:

    #Aimé Stevens #schilderijen #klassiek moderne schilderkunst #figuren #portret 

    Het werk van de Belgische schilder en graficus Aimé Stevens vertoont een voorkeur voor figuurstukken en portretten. De schilder werd opgeleid aan de academie van Brussel in de jaren 1895-1902, waar hij les kreeg van onder anderen de historieschilder Joseph Stallaert en de decoratieschilder Joseph Quinaux. Na zijn opleiding werd Stevens direct aangenomen als docent op de academie, waar hij tot 1949 zou blijven. De kunstenaar werd meerdere malen onderscheiden, onder meer met de 'Grand Prix' tijdens het Concours Triennal de Peinture in Brussel in 1900. De hier afgebeelde Maurits van Vollenhoven (1882-1976) was van 1914 tot het einde van de Eerste Wereldoorlog verbonden aan het Nederlands gezantschap in Brussel, waar hij zich in een politiek wespennest bevond.


    Het hele jaar open

    Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak