Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Hermanus Everhardus Rademaker kunstwerk • schilderij • voorheen te koop De haven van Doesburg bij de samenloop van de Oude IJssel en de IJssel

Rademaker H.E.  | Hermanus Everhardus Rademaker, De haven van Doesburg bij de samenloop van de Oude IJssel en de IJssel, olieverf op paneel 40,0 x 54,7 cm, gesigneerd linksonder met monogram en gedateerd 1855

Hermanus Everhardus Rademaker

De haven van Doesburg bij de samenloop van de Oude IJssel en de IJssel
olieverf op paneel 40,0 x 54,7 cm, gesigneerd linksonder met monogram en gedateerd 1855

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: part. bezit Duitsland.
Literatuur: tent.cat. Ede, Simonis & Buunk Kunsthandel, 'De familie Koekkoek: Vier generaties schildertalent', 2003 afb. in kleur pag. 42; Nelly de Zwaan, 'Nederland uit de kunst: 365 dagen kijken en lezen', Warnsveld 2005, 3 jun (met afb. in kleur); Nelly de Zwaan, 'Nederland uit de kunst: 365 dagen kijken en lezen', Warnsveld 2005, 6 sept. (met afb. in kleur).
Tentoonstelling: Ede, Simonis & Buunk Kunsthandel, 'De familie Koekkoek: Vier generaties schildertalent', 20 nov.-6 dec. 2003.

De landschapsschilder Everardus Rademaker schilderde zijn hele leven in en rond zijn woonplaats Doesburg, met uitzondering van de jaren 1849-1850. In deze periode maakte hij, net als veel andere romantische schilders, een studiereis naar Duitsland. Daar bezocht hij ook Kleef, waar hij lessen volgde aan de Academie van de landschapsschilder B.C. Koekkoek.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak